Skip to main content

KNRM Oudeschild helpt vastgelopen jacht op weg

Datum: vrijdag 28 april 2017 | Sectie: Oudeschild - Texel

Vrijdagmiddag om 14.46 uur gaat de pieper voor de bemanning van KNRM reddingstation Oudeschild.

De hulp wordt ingeroepen voor een jacht wat vastgelopen is op de Bollen, een zandplaat voor de wadkant van Texel waar nogal eens boten aan de grond lopen. Zo ook dit jacht. Met zakkend water is het jacht vastgeraakt. Bij aankomst van reddingboot Cornelis Dito wordt de situatie ingeschat en de schipper besluit in overleg met de bemanning van het jacht om de vloed af te wachten. Mocht er dan nog een probleem ontstaan, dan zou de kustwacht opnieuw alarmeren.

Zo geschiedde dat het kustwachtcentrum om 19.11 uur weer het alarm af laat gaan en de Cornelis Dito zich weer naar het jacht begeeft. Ze waren inmiddels met de opkomende vloed losgeraakt, maar door de vloed tevens de orientatie kwijtgeraakt. In de Texelstroom raakte het jacht nog een paar keer de bodem en hierop heeft de bemanning van de reddingboot ze geholpen richting dieper water en ze een goede peiling gegeven richting de haven van Oudeschild.

De reddingboot keert hierop terug naar het station en even later ligt het jacht al op eigen kracht bijna voor de haven.

Oudeschild - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.