Skip to main content

Goede raad in plaats van een sleepactie.

Datum: vrijdag 21 juli 2017 | Sectie: Oudeschild - Texel

Vrijdagmiddag om 12.05 wordt de bemanning van station Oudeschild gealarmeerd voor een vaartuig aan de grond.Normaal gesproken loopt dit meestal uit op een geslaagde sleepactie, maar nu is het net even anders.

Het 26 voet lange zeiljacht Great Heart is vastgelopen in de buurt van Den Oever en heeft de assistentie van de KNRM gevraagd. De Cornelis Dito vaart uit en hoe dichter ze de positie naderen, des te lager wordt inderdaad de waterstand. Zo laag zelfs dat de bemanning het laaste eind lopend moet afleggen om bij het zeiljacht te komen.

Daar aangekomen blijkt er slechts enkele tientallen centimeters water te staan. De dieptemeter van het zeiljacht geeft echter 3 meter water aan. Dus de oorzaak is snel gevonden...

Er rest de bemanning van de Cornelis Dito niets anders dan het jacht te controleren op eventuele schade, het anker uit te gooien en de eigenaar het advies te geven hoog water af te wachten. Mocht hij dan alsnog hulp nodig hebben, zal de Kustwacht opnieuw alarm geven. Zo gaat de reddingboot weer retour station en blijft het zeiljacht rustig wachten op hoger water.

Oudeschild - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.