Skip to main content

Cornelis Dito sleept zeiljacht uit mosselperceel

Datum: vrijdag 03 juni 2016 | Sectie: Oudeschild - Texel

Vrijdag 3 juni 2016, wordt net na de middag alarm gegeven voor reddingstation Oudeschild-Texel.

Het 10 meter lange zeiljacht Sjouwert met drie personen aan boord, heeft zich vastgevaren op een niet alledaagse plek: de mosselzaad vanginstallaties (MZI) op de Waddenzee. Een gebied dat afgesloten is voor de scheepvaart, maar in nood verzeilt men ook wel eens op plekken waar je niet mag komen. Het jacht was onderweg van Vlieland naar Oudeschild, maar was door een navigatiefout en de onderschatte stroming in het mosselperceel terecht gekomen, een groot afgezet gebied met veel lijnen en drijvers.

Reddingboot Cornelis Dito begeeft zich naar het MZI gebied en treft daar het jachtje aan, dat door de wind stevig in de lijnen is gedrukt. Het lukte de bemanning niet meer om er uit te geraken wegens de sterke stroming.

De bemanning van de Cornelis Dito maakt een sleepverbinding met de Sjouwert en voorzichtig wordt het uit de benarde positie getrokken. Nadat een veilige afstand van de MZI is bereikt, wordt de sleep verbroken en kan het jacht op eigen kracht de geplande reis naar Oudeschild zelfstandig vervolgen.

Oudeschild - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.