Bemanning Oudeschild in actie voor bruinvis

5 maart 2019
Oudeschild

Op dinsdagmorgen 5 maart gaat ’s morgens om 9.24 de pieper voor de bemanning van reddingboot Cornelis Dito. “Prio 2 Dier in nood”

In de vroege morgen heeft een wandelaar bij paal 9 in de branding een levende bruinvis ontdekt en daarna direct het zeehondencentrum Ecomare gebeld. Zij zijn met behulp van de strandvonder naar paal 9 gereden om de bruinvis daar op te pikken. Vervolgens is de bruinvis naar de dierenarts gebracht, waar geconstateerd werd dat het dier gezond was en voldoende gewicht had.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Het werk van de KNRM wordt mogelijk gemaakt door de 101.000 donateurs: mensen die met donaties en giften, testamenten of legaten het werk van de KNRM al meer dan 195 jaar mogelijk maken.

Meer informatie Word donateur

Er werd dan ook besloten dat de bruinvis direct teruggezet moest worden en toen kwam de reddingboot in beeld. Na het alarm is de bemanning naar Oudeschild gespoed en heeft zich daar verzameld met mensen van Ecomare en SOS Dolfijn. De bruinvis is aan boord genomen in een speciale vervoerskist waarin het vochtig kan worden gehouden.

In het Schulpengat is vervolgens de bruinvis weer over boord gezet, waarop het dier snel uit het zicht verdween.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij