Skip to main content

Zoektocht voor KNRM naar wandelaar met letsel

Datum: vrijdag 27 april 2018 | Sectie: De Koog - Texel

Op Koningsdag moest het kusthulpverleningsvoertuig van station de Koog uitrukken voor een assistentie ambulance.

Even voor 11 uur 's morgens gaat de pieper en blijkt het te gaan om een geblesseerde wandelaar in de Bollenkamer, een natuurgebied in het zuiden van Texel. Na overleg met de alarmcentrale en ambulance duiken we het natuurgebied in. Het wordt gissen naar de precieze plek gezien de grootte van het gebied.

Uiteindelijk wordt er een redelijk exacte plaats bepaald nadat de GSM van het slachtoffer is gepeild door de alarmcentrale. Daar in de buurt is in eerste instantie niemand te zien. Dan ontwaren we een mevrouw die, ondersteund door twee andere personen, probeert het pad naar de openbare weg te vinden. De Duitse mevrouw is inderdaad diegene die we zoeken. Ze is echter na de melding toch gaan "lopen", wat de zoektocht bemoeilijkte. Ze wordt ter plaatse nagekeken door het ambulancepersoneel. Nadat we ze teruggebracht hebben bij de auto, wordt een afspraak gemaakt zodat ze zich, op weg terug naar Duitsland, nog even laten nakijken in het ziekenhuis van Den Helder.

Na anderhalf uur staat het KHV weer op het station en kan de bemanning genieten van Koningsdag.

De Koog - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.