Skip to main content

Zoektocht naar gewonde man in duingebied Texel

Datum: zondag 23 juli 2017 | Sectie: De Koog - Texel

Zondagmiddag wordt het Kusthulpverleningsvoertuig (KHV) van station de Koog om 17.14 gealarmeerd voor een ongeval in de duinen van Texel.

Bij het boothuis nemen we contact op met de alarmcentrale. Het enige dat die weten van de melding is "ergens in het duingebied bij Den Hoorn". We gaan rijden en wachten af of er meer informatie komt. In ieder geval is de ambulance gealarmeerd en die komt naar paal 9, dus dat is al een begin. Onderweg horen we dat het "ter hoogte van paal 8 is" . Bij paal 9 wordt het ambulanceersoneel aan boord genomen en gaan we het strand op richting paal 8.

Het blijkt nog een hele zoektocht te worden. Het slachtoffer kan niet goed de positie aangeven aangezien "duinen" een ruim begrip is. We besluiten onderweg te stoppen en de bemanning gaat samen met het ambulancepersoneel de toppen van de duinen op om te zien of er iets of iemand zwaait. Niks te zien.

Uiteindelijk krijgen we van de alarmcentrale te horen dat de politie inmiddels te voet bij het slachtoffer is aangekomen. Wij duiken de duinen in en na een korte zoektocht zien we in de verte in een duinvallei de politie bij het slachtoffer staan. Het blijkt een Duits gezin te zijn waarvan de man tijdens de wandeling over de hond gestruikeld is en daarbij waarschijnlijk zijn been heeft gebroken. Het ambulancepersoneel ontfermt zich hierover en daarna begint de langzame rit door de duinen terug naar paal 9, waar de ambulance staat.

De man wordt door het ambulancepersoneel nagekeken en zal waarschijnlijk richting het ziekenhuis worden vervoerd. Het kusthulpverleningsvoertuig keert terug naar het station en na een inzet van bijna twee uur staat alles weer gereed voor de volgende inzet.

De Koog - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.