Skip to main content

Twee alarmeringen tegelijkertijd voor reddingboot Oudeschild-Texel

Datum: zaterdag 07 augustus 2021 | Sectie: De Koog - Texel

Zaterdag 7 augustus wordt reddingboot Cornelis Dito van station Oudeschild-Texel gealarmeerd voor een jacht met motorstoring.

Volgens de gegevens zou het motorjacht voor de haven van Oudeschild moeten liggen, echter na het verlaten van de haven vindt de reddingbootbemanning niets dat lijkt op de boot in problemen. Na enige navraag blijkt dat de schipper van het motorjacht zich waarschijnlijk vergist heeft en voor de NIOZ haven ligt, een behoorlijk stuk verderop. De Cornelis Dito zet opnieuw koers en vaart richting de NIOZ haven.

Onderweg krijgt de bemanning een tweede hulpvraag van het kustwachtcentrum (KWC) Ditmaal gaat het om een zeilbootje met roerproblemen. Besloten wordt om het motorjacht over te geven aan de collega's van station Den Helder, die met reddingboot Joke Dijkstra ter plaatse gaan.

De Cornelis Dito begeeft zich naar het vastgelopen zeiljachtje. Deze is net buiten de vaarroute geraakt en vastgelopen, waarbij roerschade is ontstaan. Het zeilbootje wordt snel losgetrokken en de reddingbootbemanning checkt het bootje op eventuele lekkage. Gelukkig is er, buiten het roer, niets beschadigd en kan het zeilbootje op sleeptouw worden genomen naar de haven van Oudeschild. Hier wordt het even later afgemeerd.

 

De Koog - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.