Skip to main content

Trouwe donateurs in het zonnetje en redders gedecoreerd

Datum: zaterdag 11 november 2017 | Sectie: De Koog - Texel

Afgelopen zaterdag 11 november was een dag met een KNRM tintje op Texel. Feest voor de KNRM, trouwe donateurs én bemanning!

Naast dat de KNRM 193 jaar bestond, was het tevens de dag van de trouwe donateurs. In dit geval Texelse donateurs die al heel lang het reddingwerk steunen en daarvoor in het zonnetje werden gezet.

's Morgens werd het gezelschap ontvangen in het boothuis van KNRM Oudeschild door burgemeester Uitdehaag en een delegatie van de bemanning van De Koog-Oudeschild. Meneer Simon Dros is al 50 jaar trouwe donateur. De heren Jan Geus en Floris Parlevliet werden gehuldigd voor hun 60 jarige donateursschap evenals mevrouw Margreet de Graaff.

Na een rondleiding in het boothuis en het bezichtigen van reddingboot Cornelis Dito, trok het gezelschap verder naar het reddingstation van de Cocksdorp waar men in het pak werd gehesen en een rondvaart met reddingboot Beursplein 5 op het programma stond.

's Avonds was het feest voor de bemanning. In de Compagnie in Oudeschild werden Arnold Boon, Florian Julius, Arjan Kiltz, Roy Boeien, Niels Kalis en Thijs Westerlaken gedecoreerd voor hun 10 jarig jubileum bij station De Cocksdorp.

Een speciaal jubileum was er voor Martin Betsema, die 25 jaar actief is bij de Cocksdorp en naast het reddingwerk heel veel voor de KNRM betekent bij het onderhoud van de motoren op de schepen. De heer Riemert Moleman van het hoofdkantoor uit Ijmuiden roemde in zijn toespraak de bescheidenheid van Betsema.

Tenslotte kreeg Cees Witte van station de Koog een oorkonde voor zijn 20 jarig jubileum en nam hierbij tevens afscheid als bemanningslid bij de KNRM.

Met dank aan Jeroen van Hattum/Texelse Courant voor mooie foto's.

De Koog - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.