Skip to main content

Reddingboot Zalm haalt gestrande opvarenden van zandplaat De Razende Bol

Datum: woensdag 07 augustus 2019 | Sectie: De Koog - Texel

Dinsdagavond 6 augustus wordt reddingboot Zalm gealarmeerd voor een drietal mensen die vast zitten op de Razende Bol, een zandplaat tussen Den Helder en Texel.

Het drietal was daar afgezet door de bijboot van een zeiljacht. Toen de mensen echter terug wilden naar het zeiljacht, weigerde de bijboot dienst en bleef achter bij het jacht. Hierdoor zaten ze vast op de zandplaat.

Reddingboot Zalm werd bij het strand van de Koog te water gelaten en zette koers naar de Razende Bol. Door de toch onstuimige golfslag duurde het even voordat de zandplaat bereikt was. Daar aangekomen werden de drie onfortuinlijke mensen aan boord genomen en teruggevaren naar het zeiljacht. Gelukkig is de hulp van de reddingboot in geroepen, aangezien rondom de Razende Bol verraderlijke ondieptes en stromingen zijn.

Nadat de mensen zijn afgezet zette de Zalm weer koers richting de Koog en kon de bijna twee uur durende inzet worden beeindigd.

De Koog - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.