Nieuwjaarsreceptie met 40 jarig jubileum

21 januari 2018

Zondagmiddag was de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van KNRM Texel, bestaand uit de stations De Koog, Oudeschild en De Cocksdorp.

Burgemeester Uitdehaag, als hoofd van de plaatselijke commissie, nam met alle aanwezigen het afgelopen jaar door. Een druk jaar voor de KNRM op Texel. Met ruim 80 acties voor alle stations gecombineerd hebben we niet stil gezeten. Het aantal hulpverleningen van het kusthulpverleningsvoertuig sprong er uit met 22 assistenties ten behoeve van de ambulance. Een aanzienlijke stijging ten opzichte van voorgaande jaren.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Ook de nieuwbouw van het boothuis van station de Cocksdorp kwam aan bod. Binnenkort kan begonnen worden met de sloop van het huidige, en bouw van het nieuwe boothuis. Iets wat al jarenlang de wens is aangezien het boothuis in de Cocksdorp hoognodig toe is aan vervanging.

Daarna was het de beurt aan Dhr. Dedan Schmidt, interim directeur van de KNRM, om Jacob Bakker in het zonnetje te zetten voor zijn 40 jarig jubileum. De afgelopen 40 jaar heeft Jacob Bakker zijn inzet getoond voor station de Koog-Oudeschild en daarbij het station heeft zien groeien, veranderen en daarbij een indrukwekkende lijst aan acties wist te noteren. Gedenkwaardige acties als de stranding van de Hunte, de Dakota ramp en de Compass waren hier voorbeelden van.

Jacob werd kort daarvoor al op de oefenavond in het zonnetje gezet door alle collega's van station de Koog en kreeg hierbij een mooi foto aandenken van alle acties die hij meemaakte de afgelopen 40 jaar.

Al met al een geslaagde nieuwjaarsreceptie met een druk afgelopen jaar en veel dingen in het verschiet voor 2018.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij