Nieuwjaarsreceptie KNRM Texel: nieuw boothuis,medailles en 93 acties

16 januari 2019

Afgelopen zaterdag vond de traditionele nieuwjaarsreceptie van de KNRM Texel plaats in restaurant De Vlijt, op het vliegveld van Texel.

In zijn toespraak noemde de voorzitter van de plaatselijke commissie, burgemeester Michiel Uitdehaag, de lijst op van alle inzetten van 2018.

Wederom een druk jaar voor de drie reddingstations van KNRM Texel, met een grote diversiteit aan inzetten. De Beursplein 5 van station de Cocksdorp had 3 acties meer dan vorig jaar en sloot het jaar af met 23 inzetten.

Het gecombineerde station De Koog-Oudeschild had met de Zalm, Cornelis Dito en het kusthulpverleningsvoertuig bij elkaar 70 acties, een toename van 9 t.o.v 2017.

De burgemeester roemde de KNRM Texel vanwege het hoge aantal donateurs dat werd binnengehaald: 208, waarvan er al 161 via vakantiepark De Krim binnenkwamen. Ook bracht hij de nieuwbouw van het boothuis in de Cocksdorp onder de aandacht. Deze is eind vorig jaar opgeleverd en zal in maart geopend worden. Daarmee is eindelijk afscheid genomen van het oude boothuis dat al jaren aan vervanging toe was.

Verder werden de traditionele vrijwilligersmedailles uitgereikt aan de bemanning die hun jubileumjaar mochten afvinken.

Gerard van Veen - opstapper KNRM De Koog - 25 jaar

Jacob Bakker - chauffeur KNRM De Koog - 40 jaar

Gerbrand Zoetelief - opstapper KNRM De Koog - 10 jaar

Bram Fey - reserveschipper KNRM De Koog - 15 jaar

Jakobus Staal - chauffeur KNRM De Koog - 15 jaar

Helaas waren Bram en Gerbrand verhinderd, maar de rest kreeg door burgemeester Uitdehaag hun oorkonde uitgereikt.