Skip to main content

KNRM de Koog gealarmeerd voor reanimatie op het strand

Datum: zaterdag 11 augustus 2018 | Sectie: De Koog - Texel

Zaterdagmiddag om 15.50 gaat het alarm voor het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) van KNRM de Koog: "reanimatie paal 15 Westerslag"

Het KHV spoedt zich naar paal 15, waar de ambulance al staat. De ambulancebroeders zijn samen met de politie al aan de waterlijn aanwezig. De reddingbrigade heeft een man uit het water gehaald en men is begonnen met de reanimatie.

Het KHV zet het incidentenscherm op en inmiddels is ook de traumaheli onderweg naar het strand. De reddingbrigade van paal 15 heeft de man uit het water gehaald, nadat deze achter een kind was aangezwommen dat in problemen was. Het kind wordt veilig uit het water gehaald, maar de man is buiten bewustzijn.

Na aankomst van de traumaheli wordt de reanimatie voortgezet door het MMT, maar ondanks de inzet van iedereen, is het slachtoffer helaas overleden.

KNRM Texel en TEBO reddingbrigade betuigen het medeleven aan de nabestaanden.

De Koog - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.