KNRM de Koog gealarmeerd voor reanimatie op het strand

11 augustus 2018

Zaterdagmiddag om 15.50 gaat het alarm voor het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) van KNRM de Koog: "reanimatie paal 15 Westerslag"

Het KHV spoedt zich naar paal 15, waar de ambulance al staat. De ambulancebroeders zijn samen met de politie al aan de waterlijn aanwezig. De reddingbrigade heeft een man uit het water gehaald en men is begonnen met de reanimatie.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Het KHV zet het incidentenscherm op en inmiddels is ook de traumaheli onderweg naar het strand. De reddingbrigade van paal 15 heeft de man uit het water gehaald, nadat deze achter een kind was aangezwommen dat in problemen was. Het kind wordt veilig uit het water gehaald, maar de man is buiten bewustzijn.

Na aankomst van de traumaheli wordt de reanimatie voortgezet door het MMT, maar ondanks de inzet van iedereen, is het slachtoffer helaas overleden.

KNRM Texel en TEBO reddingbrigade betuigen het medeleven aan de nabestaanden.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij