Skip to main content

Dubbel alarm voor KNRM De Koog-Oudeschild

Datum: dinsdag 15 juni 2021 | Sectie: De Koog - Texel

Dinsdagmiddag wordt het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) van station de Koog gealarmeerd voor medische assistentie.

Nadat bij vertrek bij het boothuis de rapid responder ambulance is aangehaakt, begeeft het KHV zich naar strandslag paal 21. Daar zou het medisch ongeval zijn. Op het strand aangekomen krijgen we informatie dat het in het duingebied achter paal 21 moet zijn. Een uitgestrekt duingebied voor wandelaars. We nemen de ambulanceman mee aan boord en begeven ons behoedzaam over de smalle paadjes in het duingebied.

Na uitkijk op een hogere duin zien we in de verte iemand zwaaien. Uit een groepje van 3 wandelaars is er één persoon onderuit gegaan en gewond aan het been.

Terwijl we het slachtoffer klaar maken voor transport gaat de pieper weer: ditmaal voor de reddingboot Cornelis Dito. Gelukkig is er nog voldoende bemanning over en kan deze inzet ook doorgaan.

Het wandelslachtoffer wordt meegenomen in het KHV en zal zich, na inspectie van de ambulance, door een huisarts laten behandelen.

In Oudeschild is de Cornelis Dito inmiddels aangekomen bij een motorjacht dat is vastgelopen. Gezien het zakkende water is er geen beginnen aan om het motorjacht los te trekken. Onverichter zake keert de reddingboot terug om vanavond rond 22.30 bij hoog water nogmaals een poging te doen om het motorjacht los te krijgen.

De Koog - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.