Skip to main content

Drukke dagen voor reddingboot Cornelis Dito KNRM Texel

Datum: donderdag 26 augustus 2021 | Sectie: De Koog - Texel

Onverwacht drukke dagen voor de reddingboot Cornelis Dito van station Oudeschild-Texel.

Waar het vorig jaar rond deze tijd nog rustig was vanwege de corona, was het de afgelopen week bijna elke dag raak.

Op 20 augustus sleept de reddingboot, na alarmering via de KNRM alarmcentrale, een klein zeiljachtje los met twee personen aan boord. Deze wordt naar de haven van Oudeschild gesleept.

De dag er na, op 21 augustus, gaat 's morgens het alarm voor een jachtje. Na de middag volgt een tweede alarm voor een volgend zeiljacht. Deze keer heeft een zeiljacht zich vastgevaren bij de Bollen, maar is ook weer los gekomen. De bemanning twijfelt welke route ze moeten varen om niet weer vast te lopen. Met behulp van de Cornelis Dito vinden ze een veilige weg naar dieper water.

 Dinsdag 24 augustus wordt de bemanning van de reddingboot weer gealarmeerd door het Kustwachtcentrum voor een vastgelopen zeiljacht. Dit keer bij de kardinale T-Scheer wrakboei. Door een navigatiefout is het jachtje vastgelopen. Twee KNRM opstappers gaan aan boord en het bootje wordt snel los gesleept naar vaarwater Texelstroom. Voor de haven van Oudeschild kan men zelf de weg vervolgen.

Woensdag 25 augustus komt er een alarmering binnen via de KNRM alarmcentrale. Een jacht met motorstoring vraagt ter hoogte van de T17 om hulp. Bij aankomst van de reddingboot Cornelis Dito blijkt dat er een touw in de schroef zit. Het jachtje wordt op sleep genomen naar de haven van Oudeschild. Daar gaat een opstapper met een duikbril te water en verwijderd het net uit de schroef. Na het vervangen van een zekering kan de motor weer worden gestart en kan de bemanning van het jachtje de weg vervolgen.

Donderdag 26 augustus gaat nog het alarm voor het kusthulpverleningsvoertuig bij paal 9, maar die hoeft uiteindelijk niet in actie te komen.

De Koog - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.