Skip to main content

Cornelis Dito er uit voor jacht, kusthulpverleningsvoertuig weer in de Slufter

Datum: donderdag 02 augustus 2018 | Sectie: De Koog - Texel

Woensdag aan het eind van de middag wordt de reddingboot van Oudeschild gealarmeerd voor een vastgelopen jacht.

Op de Waddenzee is een nederlands jacht vastgelopen op de Bollen, een beruchte "vastloop plaats" op de Waddenzee. Als de Cornelis Dito ter plaatse is blijkt dat het geen makkelijke klus wordt: het jacht ligt bijna droog. De bemanning doet nog een poging, maar besluit later op de avond terug te keren als er meer water staat.

Hierop gaan de redders onverrichter zake retour, maar later op de avond lukt het om met een sleepverbinding het jacht los te krijgen.Onder begeleiding van de reddingboot gaat het jacht richting de haven van Oudeschild.

Het kusthulpverleningsvoertuig is donderdagmiddag gealarmeerd voor een onfortuinlijke val in de Sufter. De politie had alvast het ambulncepersoneel in de Slufter afgezet, waarop het KHV kort daarna aankwam. De patient is door de ambulancemensen nagekeken en heeft daarna van de KNRM een lift naar de Koog gekregen.

De Koog - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.