100 jarige oud-redder op donateursdag KNRM Texel

9 november 2019

Afgelopen zaterdag was het landelijke KNRM donateursdag. Een jaarlijkse dag waarbij de KNRM donateurs in het zonnetje zet.

Bijzonder op Texel was de aanwezigheid van de 100 jarige Dhr. Gerrit Hoogerheide. Hij was zelf redder bij de KNRM van 1943 tot 1953. Toendertijd uiteraard nog in de roeireddingboten. Dhr Hoogerheide, tevens oudste bewoner op Texel, werd samen met andere jubilerende donateurs welkom geheten in het boothuis van station De Koog. Daar kreeg hij uit de handen van burgemeester Uitdehaag, tevens voorzitter van de KNRM op Texel, een boek over gedenkwaardige reddingen van de KNRM.

Naast Dhr. Hoogerheide waren er meer jubilerende donateurs: Bauke Groenhof en Dirk Schagen(Oudeschild), Paul Koole (Gasselternijveen), Marjan Huizinga en Willem Grisnigt (Den Burg)

Dhr. Grisnigt is jarenlang penningmeester en secretaris geweest voor de KNRM Texel en heeft heel veel voor de reddingmaatschappij op het eiland betekend. Hij werd daarom extra in het zonnetje gezet door Maarten Drijver (bestuurslid) voor alle werkzaamheden die hij verricht heeft voor de KNRM.

Na het bezoek aan station de Koog werd de donateursdag afgesloten met een bezoek aan het reddingstation van de Cocksdorp, dat onlangs volledig vernieuwd is, mede dankzij de steun van donateurs.

De KNRM is volledig afhankelijk van donateurs en vrijwilligers en ontvangt geen overheidssteun. De vrijwilligers en donateurs maken het mogelijk dat er 24 uur per dag, 365 dagen per jaar hulp geboden kan worden op het water aan iedereen die dat dat nodig heeft.

KNRM Texel bedankt alle donateurs voor hun steun die het reddingwerk mogelijk maken.