Rampenoefening 'Vuurzee'

20 augustus 2016
terschelling west

Vandaag hebben de KNRM-reddingstations van Terschelling meegedaan aan de grootschalige multidisciplinaire oefening 'Vuurzee'. Deze rampenoefening was tegelijkertijd een demonstratie van een Search and Rescue actie (SAR) op zee waarbij de diverse hulpdiensten van Terschelling worden ingezet.

De demontratie vond plaats ter hoogte van paviljoen de Walvis op West-Terschelling. De demonstratie is georganiseerd door Stichting 1666 - 2016 Terschelling in verband met het herdenkingsjaar van de ramp van 1666. De hulpdiensten haalden alles uit de kast halen om te laten zien hoe calamiteiten op zee aangepakt worden. De KNRM was met reddingboot Arie Visser en Frans Hogewind aanwezig. Tevens waren de legendarische sleepboot de Holland en de twee voormalige reddingboten Brandaris en Jhr. J.W.H. Rutgers van Rozenburg erbij. Maar ook het schip Ursus van duikteam Equador en boten van Rederij Noordgat deden mee. In de lucht lieten de SAR-helikopter en vliegtuig Coast Guard 01 van de Kustwacht een spectaculiare show zien.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij