Skip to main content

Frans jacht bijna gestrand op Terschelling.

Datum: maandag 22 augustus 2016 | Sectie: Terschelling Paal 8

Maandag avond om 23.02 uur gingen de piepers van KNRM station Terschelling Paal 8 af met de tekst: "Vaartuig loopt bijna op het strand nabij Paal 7".

De reddingboten Frans Hogewind en Tonijn worden bemand en na tien minuten kon er al "ter plaatse" gemeld worden. De Franse zeilboot had motorproblemen en vond het een goed idee om op het strand van terschelling droog te vallen voor reparatiewerkzaamheden. Mensen die hier bekend zijn weten dat dit, zeker met wind uit het noordwesten, geen goed idee is. Vlak voor het jacht in de branding kwam heeft de schipper het anker uigezet. Niet wetende dat een vissersschip al hulp voor hem had ingeroepen.

Vanaf de Frans Hogewind werden 2 opstappers aan boord gezet. Nadat het anker gecheckt en opnieuw was vastgezet werd begonnen aan de reparatie werkzaamheden. Na een goed half uur sleutelwerk kon het jacht op eigen kracht weer terug naar dieper water. De frans Hogewind en de Tonijn konden weer retour station.

Terschelling Paal 8

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.