Skip to main content

De laatste loodjes...

Datum: zondag 05 juli 2015 | Sectie: Terschelling Paal 8

Nederlands jacht 20 mijl NNW van Paal 8 met technische problemen verzoekt om assistentie.

Zondagmiddag, even na vijven, kregen de opstappers van reddingboot Frans Hogewind alarm voor een Nederlands zeiljacht op de Noordzee.

Het zeiljacht was onderweg van Noorwegen naar Den Helder en kreeg, 20 mijl NNW van Terschelling, problemen met de elektrische installatie. De startaccu van de motor was overleden, de service accu werd ook langzaam leger en werd niet meer bijgeladen, ondanks de draaiende motor. Langzamerhand begon alles uit te vallen. Gezien de weersverwachting, de te kruisen scheepvaartroutes en de vermoeidheid van de tweekoppige bemanning besloot de bemanning om assistentie van een reddingboot te vragen.

Nadat de Frans Hogewind ter plaatse was werd een opstapper overgezet. Na overleg met de bemanning van het jacht is besloten om de reis zeilend te vervolgen naar Vlieland onder begeleiding van de Frans Hogewind. De opstapper kon hierbij de bemanning ondersteunen.

Door de lokale bekendheid van de KNRM kon er nog een flink stuk worden afgesneden door vlak boven de Terschellinger Gronden te varen. Rond half elf 's avonds arriveerden het jacht en de Frans Hogewind in de haven van Vlieland.

Er werd nog even nagepraat met het echtpaar aan boord. Ze waren al 25 jaar donateur en waren nu onderweg naar Nederland na een reis van bijna een jaar. Tijdens deze reis heeft het echtpaar, met hun zeer goed uitgeruste, schip boven de poolcirkel overwinterd en waren zo goed als op alles voorbereid, maar zoals zo vaak bleken de laatste loodjes....

Terschelling Paal 8

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.