Skip to main content

KNRM redt mens en dier

Datum: maandag 03 oktober 2016 | Sectie: Ter Heijde

De KNRM redt mens en dier. Ook dit jaar heeft de bemanning van Station Ter Heijde dieren kunnen redden.

Er is een zeehondje (zogenaamde huiler) welke 13 februari verward op het strand rond kroop. Het zeehondje is door de walploeg in de KHV vervoerd naar het boothuis waarna de dierenambulance het verwarde beestje opgehaald heeft.

Op 2 september is de bemanning opgeroepen voor een paard in proberen op de Zandmotor. De ruiter en het paard wilde een zwin over steken maar deze bleek toch wat dieper te zijn als verwacht, hierdoor raakte het paard in paniek en is ten val gekomen. Hierbij is het dier bijna verdronken in een zwin van ongeveer een meter diep. De hulpdiensten hadden het paard uit het zwin getrokken voordat de KHV bij het incident aan kwam. Het paard is in dekens gewikkeld en op rusten laten komen, na overleg met een veearts. Daarna is het paard zelf opgestaan en is het met een bemanningslid het strand afgelopen naar het duinpad, daarna is het paard overgedragen aan de eigenaar welke het paard lopend naar de stal gebracht heeft. De eigenaar heeft ons laten weten dat paard en ruiter het goed maken en geen proberen aan het incident over gehouden hebben.

Ter Heijde

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.