Skip to main content

Schip maakt water

Datum: dinsdag 31 mei 2022 | Sectie: Schiermonnikoog

Terwijl de brandoefening van die avond uitvoerig werd geëvalueerd, kreeg KNRM Schiermonnikoog rond 23:00 uur een prio-1 voor de kiezen: schip maakt water. Het bleek te gaan om een catamaran met twee opvarenden, die voor de ingang van de (overigens prachtige) jachthaven van Schiermonnikoog water binnen kreeg via de schroefas.

Reddingboot Edzard Jacob vertrok al gauw richting de reegeul, en had het schip vlug op sleep. Eenmaal op dieper water nam reddingboot Koning Willem I de catamaran langszij en werd de pomp aangeslingerd. Al snel was de bakboord motorruimte leeg, en dreef het schip weer recht.

De hele handel had inmiddels koers gezet richting Lauwersoog, alwaar het schip direct uit het water werd getakeld door Next Generation Shipyard (klasse service, we bellen deze mannen een keer of vier per jaar hun nest uit, ze zijn er altijd). Daarna was het einde actie. Alles werd weer netjes opgeruimd en schoongemaakt en om 01:45 uur waren we weer bij het vissershuis, waar de brandweer net klaar was met de evaluatie.

Iedereen bedankt voor de samenwerking: zeeverkeerspost Schiermonnikoog, Next Generation, de Kustwacht, de uitstekend opererende bemanning van Edzard Jacob en Koning Willem I.

N.B:
Onze Facebook-pagina had ooit 2.300 volgers, totdat deze op onverklaarbare wijze ter ziele ging. Deze pagina is een herstart, we zullen gelijk de Phoenix uit zijn as, herrijzen. Beveelt u KNRM Schiermonnikoog aan bij uw familie, vrienden en kennissen door dit bericht te delen? https://m.facebook.com/KNRM.SOO/?fref=mentions

KNRM: 24/7/365 voor u beschikbaar bij nood op het ruime binnenwater, de Noordzee en de Waddenzee. Onversaagd en professioneel. Vriendelijk, behulpzaam en recht-door-zee.
Verzoekt u om assistentie op kanaal 16, het lokale kanaal of via de KNRM Helpt-app (handig hoor, download ‘m via uw smartphone).

Bedankt voor uw aandacht, Schiermonnikoog uit.

Voor nu een hartelijke groet,

Boudewijn

Schiermonnikoog

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.