Skip to main content

Prio-1 Jacht in de problemen

Datum: dinsdag 19 april 2022 | Sectie: Schiermonnikoog

Gisteren rond half zes in de middag gingen de piepers op Schiermonnikoog; het betrof een Prio-1, jacht in de problemen. 
Het jacht, gevaren door een solozeiler uit Duitsland, was vlak voor de kust van Schiermonnikoog gestrand op de gronden van het plaatgat. De zeiler was van plan naar Borkum te varen met zijn pas aangekochte jacht, maar keerde op Noordzee weer terug richting Lauwersoog, omdat hij Borkum niet ging halen voor het donker. Dit in combinatie met de harde noordoostenwind, zorgde ervoor dat hij in de problemen kwam. Een oplettende kitesurfer zag dit gebeuren en sloeg direct alarm. Een half uur nadat de problemen begonnen, waren er al twee reddingboten en de bergers van BMS marineservice aanwezig. Al gauw stonden er twee opstappers aan boord van het jacht. Zij konden sleepverbinding maken en het jacht, dat behoorlijk vast zat uit zijn benarde positie halen. BMS heeft het jacht veilig afgeleverd op Lauwersoog, waar het vandaag geïnspecteerd wordt.
Al met al, goed verlopen actie, prima samenwerking en iedereen weer veilig thuis.
Tot de volgende!

 

Ter info: De oude Facebook pagina van KNRM Schiermonnikoog is komen te vervallen. Heel jammer, want we hadden meer dan 2200 volgers… deze zien we graag weer terug op onze nieuwe pagina; https://www.facebook.com/KNRM.SOO helpt u mee door te delen?

 

Schiermonnikoog

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.