Skip to main content

Bemanningsbijeenkomst Schiermonnikoog 2022

Datum: vrijdag 01 april 2022 | Sectie: Schiermonnikoog

Eindelijk..! Vrijdag 1 april, dat zonder grap, was het Dorpshuis helemaal in KNRM kleur en sfeer versierd voor de langverwachte bemanningsbijeenkomst. Na ruim 2 jaar van uitstel werd er een datum gevonden waarin we tijd konden nemen om elkaar weer eens in breder verband te zien en te spreken. Onder het genot van koffie en thee trapte Jacob Tas, onze directeur, het formele stuk af met een introductie en een uitgebreide stand van zaken bij de KNRM in het algemeen. We werden meegenomen in een aantal projecten zoals ‘Samenwerken en Samen Redden’ en het ‘Vlootplan’ waarbij de net nieuw in de vaart genomen ‘Jan en Riet van Wijk’ werd uitvergroot. 

Na een hapje en drankje werd het tijd om (ex-) bemanningsleden in het zonnetje te zetten. De eerste lovende en dankende woorden waren voor Sander Grilk, Folkert Abma en Eise Dobbenga. Zij namen in de afgelopen jaren afscheid van ons station. Tevens werd Sander nog gehuldigd met een oorkonde voor zijn trouwe dienst van 15 jaar. Voor elk van hen was er een kleine anekdote, een uitgesneden silhouet van de Koning Willem 1 en uiteraard een bos bloemen. Vervolgens werd Willianne Knol bedankt voor haar inzet en aanwezigheid. Tevens werd aandacht geschonken aan Mark Lemmers,
Tim Verkerk, Sjack de Jong en Rosan Gerstmeijer. Zij konden niet aanwezig zijn, maar voor hen was de dank niet minder.

Bij het tweede blok van bemanningsleden waarvan wij afscheid namen, nam Jacob Tas het woord en richtte zich tot Bert Korendijk, Gert Jan Klontje en Theo Kooy (na een dienstverband als vrijwilliger van 48 jaar in bijna alle functie die de KNRM op een station kent). Ook zij kregen een uitsnede van de Koning Willem 1, evenals bloemen voor de partners. Want in de korte afscheidsspeech van Gert Jan werden naast oude herinneringen aan vrienden en oud-redders, ook de partners genoemd. ‘Redders bedanken hun vrouw en kinderen voor hun tijd’ zou de titel het gesloten boek moeten zijn.

Hierna werd het tegenwoordige tijd. Tijd om bemanningsleden ‘so far’ te bedanken, want deze bemanningsleden hebben allen een oorkonde van verdienste verdiend. Chris van de Zee en Leroy van der Zaag zijn al weer ruim 10 jaar vrijwilliger. Henno Hogervorst en Thijs van der berg zijn inmiddels 15 jaar vrijwilliger. Freerk Visser en Gerard Kooy ontvingen de draagmedaille van de KNRM voor 25 jaar trouwe dienst. Helaas niet aanwezig maar zeker genoemd is Jelke Blaauwwiekel: 40 jaar trouw dienstverband! Jelke kreeg op zaterdag 2 april uit handen van Ger van Lange, Jacob Tas zijn oorkonde. Naast de speld was er ook een vrolijke bos bloemen.

Na al deze waarderingen en dankwoorden door Jacob Tas werd het officiële gedeelte van de avond afgesloten en ging de informele avond nog gezellig door. Iedereen erg bedankt voor zijn of haar bijdrage. Mede hierdoor is het een zeer geslaagde avond geworden!

Schiermonnikoog

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.