Skip to main content

Jacht Silence met dieselproblemen

Datum: zondag 26 maart 2017 | Sectie: Scheveningen

Zaterdagavond om kwart voor zeven vroeg de bemanning van het zeiljacht Silence om reddingboothulp bij het binnenlopen van de Scheveningse haven.

Men had de brandstofslang leeg gevaren en de motor was afgeslagen. Aangezien er aan boord van het jacht nog een jerrycan dieselolie aanwezig was, goot men deze leeg in de brandstoftank. Hierna probeerde de jachtbemanning om de motor te ontluchten en de motor weer aan de praat te krijgen. Toen dit na verwoede pogingen niet lukte werd er via de Kustwacht om assistentie gevraagd, waarop de bemanning van KNRM Scheveningen werd gealarmeerd.

Toen de reddingboot Kitty Roosmale Nepveu ter plaatse kwam stapten twee opstappers over op de Silence. Afgesproken werd dat men het jacht de haven zou binnenvaren. Eenmaal tussen de havenhoofden kwam de Kitty langszij, liet men aan boord van het jacht het zeil zakken en werd de Silence door de reddingboot naar de jachthaven gebracht, waar het werd afgemeerd aan de calamiteitensteiger.

Scheveningen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.