ORB en KNRM Samen Sterk

2 mei 2019

Afgelopen woensdagavond heeft een nieuwe groep Lifeguards van de weekopleiding van de Ouddorpse Reddingsbrigade als onderdeel van hun opleiding een trainingsavond kunnen meemaken met de KNRM in het kader van de nieuwe samenwerking tussen beide reddingsorganisaties op ons eiland.
De verse ORB-ers konden een avond in de huid van een KNRM-er kruipen.

Tijdens deze avond kregen de enthousiaste aspirant-Lifeguards een toelichting op het werk van de KNRM, is er uitleg gegeven over het materieel van de KNRM en de samenwerking met de Ouddorpse Reddingsbrigade. Aan het einde van de uitleg gingen de pagers van de schippers en bemanning af voor een surfer in problemen op het Grevelingenmeer.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De reddingboten Griend en Baron van Lynden werden gelanceerd en de groep aspiranten werd over beide boten verdeeld. Samen met KNRM-bemanning werd koers gezet naar de opgegeven locatie op de Grevelingen. Tegelijkertijd werden de instructeurs en begeleiders van de ORB met het kusthulpverleningsvoertuig verplaatst over land in de richting de opgegeven locatie, waar vandaan de actie vanaf het strand te volgen was.

Toen de boten op de opgegeven locatie aankwamen bleek het niet zomaar een surfer in problemen zijn, maar de meervoudig wereldkampioen kitesurfen Youri Zoon!

Nadat Youri uitleg gaf over het kitesurf-materiaal en de beste wijze om dit veilig aan boord te krijgen werd hij zelf aan boord van de reddingboten geholpen door de aankomende lifeguards, onder een toeziend oog van de KNRM.

Het is een goede zaak om samen dit soort oefeningen te houden zodat we elkaar ook weten te vinden bij echte calamiteiten. Bijzondere dank gaat uit naar Youri Zoon dat hij bereid was om zijn medewerking aan deze oefening te geven!

De KNRM Ouddorp wenst de Lifeguards een goed en veilig seizoen toe!
De KNRM op Goeree Overflakkee en de ORB hebben afgesproken om regelmatig met elkaar te gaan oefenen, samen met andere ketenpartners. Zo staan we met zijn allen voor de veiligheid van een nieuw strand- en watersportseizoen dat weer voor de deur staat en houden zo de watersportrecreatie op Goeree Overflakkee ook in 2019 zo veilig mogelijk.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij