Skip to main content

Neven Jan en Willy Flohil gehuldigd met zilveren vrijwilligersmedaille.

Datum: vrijdag 30 januari 2015 | Sectie: Ouddorp

Op vrijdag 30 januari 2015 vond in de Dorpstienden in Ouddorp de jaarlijkse vergadering van de gehele bemanning en partners van beide stations van de Koninklijke Nederlandse Reddingmaatschappij plaats.

Op die avond, waar ook de algemeen directeur van de KNRM de heer Roemer Boogaard aanwezig was, wordt teruggekeken op de acties die het afgelopen jaar hebben plaatsgevonden, worden bijzonderheden besproken bij die acties en wordt stilgestaan bij bijzondere jubilea van de vrijwilligers. Voorzitter van de plaatselijke commissie mevrouw Ger van de Velde noemde in haar toespraak dat de beide stations in 2014 in totaal 153 keer moesten uitrukken voor mensen of dieren in nood. Zo kwam Ouddorp 81 keer in actie en Stellendam 72 keer.

Er waren in 2014 een aantal bijzondere reddingen, zoals die van de twee kitesurfers die na uren te zijn vermist, bijna 10 kilometer uit de kust in april 2014 zijn gered in een gezamenlijke actie van de stations en die landelijke media aandacht kreeg. Maar ook het redden van 8 personen en kort daarna nog eens 4 personen van de Verklikkerplaat ten zuiden van de Brouwersdam, die verrast werden door het snel opkomende water op de zandplaat en op eigen kracht niet meer konden teruglopen naar het strand werden genoemd.

Speciaal zijn in het zonnetje gezet de bemanningsleden Tjerk Hakvoort en Peter Meijer die beiden de Vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid ontvingen voor 10 respectievelijk 20 jaar inzet bij de stations van de KNRM. Kees Koese was al 25 jaar betrokken bij de KNRM en ontving uit handen van de directeur van de KNRM de heer Boogaard, de bronzen draagmedaille van de KNRM. Ook Annemieke Wissekerke werd in het zonnetje gezet omdat zij dit jaar afscheid nam van de KNRM.

Jan en Willy Flohil kregen van de heer Boogaard voor hun maar liefst 40 jarig lidmaatschap van Station Ouddorp de zilveren draagmedaille van de KNRM. In die periode hebben zij vele mensen het leven gered. De jaarvergadering die een traditie is bij de KNRM juist ook omdat de partners van de bemanningsleden aanwezig zijn, die het mede mogelijk maken dat de vrijwilligers bij dag en ontij hun belangrijke belangeloze werk kunnen doen, werd afgesloten met een foto van de jubilarissen.

KNRM stations Ouddorp en Stellendam hebben dit jaar weer veel donaties vanuit het bedrijfsleven en particulieren ontvangen.

De KNRM is volledig afhankelijk van giften en donaties.

Wilt u ook graag het werk van de KNRM ondersteunen? Bezoekt u dan www.knrm.nl

Ouddorp

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.