KNRM ontfermt zich over een jonge zeehond op de Grevelingen

26 juni 2017

Maandagmiddag 26 juni 2017 ging de pieper voor de bemanning van het KNRM station Ouddorp voor een dier in nood op de Grevelingen. De reddingboot Maria Paula die de reddingboot Griend wegens onderhoud vervangt vertrok vrij snel na de melding van het station. Nadat zij ter plaatse kwam nabij het eilandje de Hompelvoet bleek dat twee opvarenden van een schip alarm hadden geslagen voor een jonge zeehond.

De huiler was moe en alleen, hing aan de ankerketting van het schip en wilde via het zwemplateau aan boord klimmen.
De opstappers van Ouddorp hebben het diertje voorzichtig aan boord genomen en terug op het station overgedragen aan de zeezoogdierenhulp Kop van Goeree, die de zeehond naar de zeehondenopvang Aseal te Stellendam heeft gebracht. Daar wordt de huiler nu verzorgd en voorbereid op een terugkeer naar het open water.

De KNRM staat 24 uur per dag en 7 dagen per week klaar voor mensen en dieren die op het water accuut de hulp van ons nodig hebben. Om dit werk dat volledig door vrijwilligers zonder enige subsidie vanuit de overheid wordt verzorgd te kunnen blijven verrichten, zoeken wij donateurs! Voor slechts een gering bedrag per maand steunt u ons. Neem contact op met pr@ouddorp.knrm.nl