Zorgen om hond ver op zee

Zorgen om hond ver op zee

1 augustus 2021

Vanmorgen omstreeks 08:45u. zijn de vrijwilligers van KNRM station Noordwijk gealarmeerd voor een dier in problemen. Ter hoogte van Beach club Bubbles Beach aan de zuidboulevard in Noordwijk was een hond te water gegaan en de hond bleef steeds verder de zee op zwemmen. De eigenaar was ten einde raad en besloot daarom de hulpdiensten in te schakelen. Naast de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij werd ook de Reddingsbrigade en strandpolitie ingezet.

De reddingboot Paul Johannes was als eerst varende eenheid ter plaatse en is op de aangegeven locatie zoekslagen gaan maken. Volgens de eigenaar ca. 500mtr. ver in zee. Na een aantal zoekslagen van de Noordwijkse reddingboot sloot ook de reddingsbrigade met twee vaartuigen aan. Kort daarna bleek de hond al op het strand te zijn herenigd met zijn baasje. Blijkbaar was de hond met een boog naar de kust terug gezwommen. De hulpdiensten zijn hierna retour station gegaan.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij