Zoekactie duingebied Noordwijk

6 mei 2020

Het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) van KNRM station Noordwijk is woensdag ochtend omstreeks 09:30u. opgeroepen voor een (vermoedelijk) vermist minderjarig jongetje. Een voetganger kwam aan de Duinweg in Noordwijk een minderjarig jongetje tegen gekleed in zijn pyjama en op blote voeten. De voetganger vertrouwde de situatie niet en heeft het jongetje geprobeerd aan te spreken waarop het jongetje zich in de duinen verstopte. De voetganger besloot voor de zekerheid de politie te waarschuwen waarop een zoekactie naar het jongetje werd opgezet.
Bij de zoekactie werden verschillende hulpdiensten ingezet waaronder een aantal politie voertuigen, de politie helikopter, de boswachterij en het kusthulpverleningsvoertuig van KNRM station Noordwijk.

Door de media aandacht die door de zoekactie ontstond kreeg een ouder het gevoel dat de actie wel eens om zijn zoontje zou kunnen gaan en nam daarop contact met de 112 alarmcentrale op.
Een politie voertuig is naar het betreffende woonadres gereden en trof daar het jongetje in goede gezondheid aan. Het jongetje gaf aan dat hij inderdaad was aangesproken en op de betreffende locatie was geweest. Daarop werd de zoekactie gestaakt.