Skip to main content

Zoekactie duingebied Noordwijk

Datum: woensdag 06 mei 2020 | Sectie: Noordwijk aan Zee

Het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) van KNRM station Noordwijk is woensdag ochtend omstreeks 09:30u. opgeroepen voor een (vermoedelijk) vermist minderjarig jongetje. Een voetganger kwam aan de Duinweg in Noordwijk een minderjarig jongetje tegen gekleed in zijn pyjama en op blote voeten. De voetganger vertrouwde de situatie niet en heeft het jongetje geprobeerd aan te spreken waarop het jongetje zich in de duinen verstopte. De voetganger besloot voor de zekerheid de politie te waarschuwen waarop een zoekactie naar het jongetje werd opgezet.
Bij de zoekactie werden verschillende hulpdiensten ingezet waaronder een aantal politie voertuigen, de politie helikopter, de boswachterij en het kusthulpverleningsvoertuig van KNRM station Noordwijk.

Door de media aandacht die door de zoekactie ontstond kreeg een ouder het gevoel dat de actie wel eens om zijn zoontje zou kunnen gaan en nam daarop contact met de 112 alarmcentrale op.
Een politie voertuig is naar het betreffende woonadres gereden en trof daar het jongetje in goede gezondheid aan. Het jongetje gaf aan dat hij inderdaad was aangesproken en op de betreffende locatie was geweest. Daarop werd de zoekactie gestaakt.

Noordwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.