Skip to main content

Valentijnsdag

Datum: woensdag 14 februari 2024 | Sectie: Noordwijk aan Zee

Valentijnsdag is voor KNRM reddingstation Noordwijk een speciale dag. Want in 1990 werd de eerste snelle aluminium strandreddingboot met de naam 'Valentijn' gestationeerd bij reddingstation Noordwijk. 

De eerste Valentijn zorgde in 1990 voor een grote verandering binnen de reddingsorganisatie. Waar eerder met houten schepen werd gevaren met een snelheid van circa 10 knopen, werden nu reddingsacties uitgevoerd met een snelheid van 34 knopen. Van heinde en verre, zelfs uit Japan, kwamen bezoekers naar Noordwijk om de Valentijn te bewonderen. 

De Valentijn klasse heeft zich de afgelopen 34 jaar erg positief bewezen en voldoet nog steeds aan de hoge veiligheidseisen die aan een reddingboot worden gesteld. In 2000 werd het type qua techniek verder verbeterd en werd de reddingboot een meter langer. Reddingstation Noordwijk vaart nu met deze nieuwere Valentijn klasse onder de roepnaam Paul Johannes. 

Noordwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.