Medische evacuatie Atlantikwall Museum

Medische evacuatie Atlantikwall Museum

2 oktober 2023

Maandagavond omstreeks 19:15 uur heeft de bemanning van KNRM reddingstation Noordwijk voor oefening twee medische evacuaties vanuit het Atlantikwall museum in de noordduinen van Noordwijk uitgevoerd. Een unieke oefenlocatie met erg weinig bewegingsruimte om met een slachtoffer op een brancard te kunnen manoeuvreren. Het Atlantikwall Museum is een Duits bunkercomplex met een lang gangenstelsel uit de tweede wereldoorlog waarin regelmatig rondleidingen voor groepen mensen worden georganiseerd. Omdat de kans bestaat dat er ooit iemand vanuit het bunker complex moet worden geëvacueerd is het voor zowel de medewerkers van het museum als mede voor de hulpverleners van de KNRM een goede oefening om op een dergelijke hulpverlening voorbereid te zijn. 

De medewerkers van het Atlantikwall museum en de bemanning van KNRM reddingstation Noordwijk kijken terug op een leerzame en zinvolle oefening.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij