Skip to main content

Medische evacuatie Atlantikwall Museum

Datum: maandag 02 oktober 2023 | Sectie: Noordwijk aan Zee

Maandagavond omstreeks 19:15 uur heeft de bemanning van KNRM reddingstation Noordwijk voor oefening twee medische evacuaties vanuit het Atlantikwall museum in de noordduinen van Noordwijk uitgevoerd. Een unieke oefenlocatie met erg weinig bewegingsruimte om met een slachtoffer op een brancard te kunnen manoeuvreren. Het Atlantikwall Museum is een Duits bunkercomplex met een lang gangenstelsel uit de tweede wereldoorlog waarin regelmatig rondleidingen voor groepen mensen worden georganiseerd. Omdat de kans bestaat dat er ooit iemand vanuit het bunker complex moet worden geëvacueerd is het voor zowel de medewerkers van het museum als mede voor de hulpverleners van de KNRM een goede oefening om op een dergelijke hulpverlening voorbereid te zijn. 

De medewerkers van het Atlantikwall museum en de bemanning van KNRM reddingstation Noordwijk kijken terug op een leerzame en zinvolle oefening.

Noordwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.