Kitesurfers in problemen

Kitesurfers in problemen

20 september 2023

Woensdagochtend omstreeks 11:10 uur is de reddingboot Paul Johannes en het Kusthulpverleningsvoertuig (KHV) van KNRM reddingstation Noordwijk gealarmeerd voor twee kitesurfers in problemen voor de kust van Noordwijk. 
De kitesurfers bleken deel te nemen aan een lange afstandsrace genaamd Hoek tot Helder. Een race van 130km van Hoek van Holland naar Den Helder. Een kitesurfer bleek bij de redding totaal uitgeput en de andere kitesurfer was tijdens het surfen met een andere kitesurfer in aanraking gekomen waarna de kitesurfer zijn tocht niet meer kon vervolgen. De reddingboot heeft na de twee reddingen het wedstrijdveld voor Noordwijk beveiligd waarbij op zee ook nog drie verloren kiteboards werden aangetroffen. Omstreeks 13:30 uur waren de laatste deelnemers in het wedstrijdveld ter hoogte van Zandvoort en kon de Noordwijkse reddingboot retour station.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij