Kitesurfer krijgt kite niet meer uit het water

Kitesurfer krijgt kite niet meer uit het water

5 november 2022

Vandaag omstreeks 15:30 uur is de reddingboot Paul Johannes en het Kusthulpverleningsvoertuig (KHV) van KNRM station Noordwijk gealarmeerd voor een kitesurfer in problemen. Ter hoogte van de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk lag al geruime tijd een kitesurfer met zijn kite in het water en de kitesurfer kreeg zijn kite niet in de lucht. Meerdere strandbezoekers vertrouwde de situatie niet en belde de Kustwacht. 

De splinternieuwe Agusta Westland 189, SAR helikopter was toevallig in de buurt en werd door de Kustwacht naar de opgegeven locatie van de kitesurfer gestuurd. Ook de reddingboot Paul Johannes, het KNRM Kusthulpverleningsvoertuig en de Reddingsbrigade (NRB) werden gealarmeerd. 

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Terwijl de hulpdiensten aanrijdend waren probeerde de kiter naar de kust te zwemmen. Toen de hulpdiensten eenmaal op het strand arriveerde kwam de kiter ter hoogte van de vuurtoren aan land. Lanceren van de reddingboot bleek niet meer nodig en alle hulpdiensten konden retour station.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij