Skip to main content

Kitesurfer in problemen blijkt enkel de kite

Datum: zondag 29 oktober 2023 | Sectie: Noordwijk aan Zee

Zondagochtend omstreeks 12:00 uur is de reddingboot Paul Johannes van KNRM reddingstation Noordwijk gealarmeerd (prio 1) voor een kitesurfer in problemen ter hoogte van de Duindamseslag in Noordwijk. Een omstander had daar op circa een kilometer in zee een vlieger zien drijven waarop de melder de hulpdiensten inschakelde. 

De bemanning van KNRM reddingstation Noordwijk heeft voor oefening tijdelijk een kleine reddingboot ter beschikking die gezien de aard van de melding en de tijdsbesparing voor de beoogde reddingsactie is  ingezet. Het Kusthulpverleningdvoertuig is met de kleine reddingboot naar de opgegeven locatie gereden en heeft de reddingboot ter hoogte van het incident gelanceerd. Toen de reddingboot eenmaal de vlieger op zee aantrof bleek er geen kitesurfer meer aan de vlieger verbonden. Wel was er een kitesurfer in de buurt van het materiaal aan het surfen die kon vertellen dat het zijn vlieger betrof. Hij had met een geleende vlieger geprobeerd zijn eigen vlieger uit zee te halen maar dit bleek zonder resultaat. 

De reddingboot bemanning heeft de vlieger uit zee gehaald waarna de reddingsactie is beëindigd.

Noordwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.