Skip to main content

Helikopter oefening reddingstation Noordwijk

Datum: maandag 05 juni 2023 | Sectie: Noordwijk aan Zee

Maandagavond hield KNRM reddingstation Noordwijk voor de kust van Noordwijk een uitgebreide oefening met de search and rescue (SAR)-helikopter. De bemanning van de reddingboot van Noordwijk traint regelmatig met de SAR-helikopter om de onderlinge samenwerking tussen beide disciplines zo optimaal mogelijk te houden zodat alles bij echte noodsituaties vlekkeloos verloopt.

Gedurende de oefening stond de onderlinge communicatie en samenwerking centraal. De reddingboot Paul Johannes moest een vaste koers en vaart houden, zodat de hoist operator in de helikopter zijn kikker (reddend zwemmer aan de staalkabel onder de helikopter) op het achterdek van de reddingboot kon laten zakken. Een risicovolle operatie die met uiterste precisie wordt uitgevoerd. De flinke zeegang maakte het maandagavond te risicovol om (voor oefening) te hijsen vanaf het dek van de reddingboot en daarom werd er na twee keer proberen voor een ander ongebruikelijk alternatief gekozen. De bemanning van de reddingboot werd dit keer vanaf het strand door de SAR-helikopter opgehesen. 

De bemanning van de reddingboot en SAR-helikopter kijken terug op een leerzame en succesvolle samenwerking.

Noordwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.