Skip to main content

Grote multidisciplinaire oefening duingebied Noordwijk

Datum: maandag 01 juli 2024 | Sectie: Noordwijk aan Zee

Maandagavond omstreeks 19:30 uur nam het Kusthulpverleningsvoertuig (KHV) van KNRM reddingstation Noordwijk deel aan een grootschalige multidisciplinaire oefening in het duingebied van Noordwijk, samen met diverse andere hulpdiensten (ketenpartners). Tijdens de oefening werd een zware helikoptercrash in scène gezet, waarbij meerdere omstanders gewond raakten. De locatie was zeer realistisch opgezet, met een brandende oefenhelikopter met beknelde bemanning en elf gewonde wandelaars.

Elke hulpdienst speelde zijn eigen gespecialiseerde rol binnen het incident. Staatsbosbeheer gaf de meest gunstige routes aan voor de grote voertuigen. De brandweer bevrijde de slachtoffers uit het wrak en bluste de brand. De politie zette de locatie af voor omstanders. En de ambulancedienst en het KNRM Kusthulpverleningsvoertuig verzorgden de gewonden en vervoerden hen naar de diverse ambulances.

Alle hulpdiensten kijken terug op een waardevolle en nuttige oefening.

Noordwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.