Catamaran zeiler overboord geslagen

Catamaran zeiler overboord geslagen

22 juni 2021

Dinsdagmiddag omstreeks 13:40u. ontving de Kustwacht een noodbericht van een catamaran zeiler waarvan zijn partner op zo’n 500 meter uit de kust van boord was geslagen. De zeiler die daarbij alleen aan boord achter bleef kon de catamaran na het ongeval niet meer naar zijn zeilmaatje in het water manoeuvreren en besloot de boot op het strand te zetten en spoedig alarm te slaan. 

De Kustwacht alarmeerde voor de zoekactie verschillende reddingsstations waaronder KNRM Scheveningen (omdat dit reddingsstation al met de reddingboot op zee was). KNRM station Noordwijk en Reddingsbrigade (NRB) Noordwijk. 

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

De reddingboot Paul Johannes (KNRM station Noordwijk) was als eerste vaartuig op de opgegeven locatie en maakte direct een aantal zoekslagen. Niet veel later sloot Sandra (Noordwijkse Reddingsbrigade) en de Kitty Rosmalen (KNRM station Scheveningen) daarbij aan. Nadat het opgegeven gebied was doorzocht besloot de bemanning van de Paul Johannes het zoekgebied naar het noorden te verleggen. En tijdens de zoektocht in het nieuwe zoekgebied werd door de bemanning van de reddingboot Paul Johannes op ca. 1.5 km uit de kust een noodsignaal (rode fakkel) waargenomen. 

De reddingboot Paul Johannes zette koers richting het noodsignaal maar onderweg doofde de noodfakkel waardoor de persoon in het water niet meer zichtbaar was. Gelukkig trok de persoon in het water niet lang daarna een tweede noodfakkel waarmee de persoon zijn exacte locatie voor de reddingboot bemanning zichtbaar maakte. 

De persoon werd (in goede gezondheid) aan boord van de reddingboot Paul Johannes genomen waarna hij spoedig op het strand met zijn ongeruste zeilmaatje en catamaran kon worden herenigd.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij