Skip to main content

200 jaar jubileum zichtbaar tijdens het Bloemencorso

Datum: zaterdag 20 april 2024 | Sectie: Noordwijk aan Zee

Het KNRM reddingstation van Noordwijk bracht het 200 jarig jubileum van de KNRM afgelopen week wel op een heel bijzondere manier onder de aandacht. Tijdens het Bloemencorso in de Bollenstreek reed een praalwagen met daarop de Noordwijkse reddingboot Paul Johannes gevolgd door het Kusthulpverleningsvoertuig van het reddingstation mee. Beide voertuigen hebben het 200 jarig jubileum gedurende het Bloemencorso op een kleurrijke manier bij meer dan 190.000 live toeschouwers, en via de media landelijk nog heel veel meer onder de aandacht gebracht.

De Gemeente Noordwijk heeft er dit jaar voor gekozen om op een gemeentelijke praalwagen het KNRM reddingstation van Noordwijk onder de aandacht te brengen. De vrijwilligers van het reddingstation hebben hier op eigen initiatief (en mogelijk gemaakt door sponsoren) hun Kusthulpverleningsvoertuig (KHV) aan toegevoegd. Ook het Kusthulpverleningsvoertuig was rondom rijk versierd mnet bloemen die door Coloriginz zijn gestoken en geschonken.

Het reddingstation was tijdens het Bloemencorso volledig operationeel en maakte hiervoor gebruik van het reserve matrieel van de KNRM. De reddingboot  Paul Johannes en het lanceervoertuig stonden gedurende de optocht op de Kon. Wilhelmina Boulevard gepositioneerd zodat de reddingboot bij een mogelijke alarmering geen hinder van de optocht zou ondervinden.

Noordwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.