Skip to main content

Vrijwilligersmedaille voor 20 jaar inzet

Datum: vrijdag 05 februari 2016 | Sectie: Neeltje Jans

Tijdens het jaarlijks terugkerende bemanningsdiner is dit jaar een vrijwilligersmedaille uitgereikt aan Wim Fokker…

Ieder jaar worden tijdens dit bemanningsdiner de vrijwilligersmedailles aan de jubilerende bemanningsleden van KNRM station Neeltje Jans uitgereikt. Dit jaar is Wim Fokker aan de beurt die maar liefst 20 jaar als bemanningslid dienst heeft gedaan. Sinds 1 juni 1995 zet Wim zich in voor dit station. Sinds zijn aanstelling heeft Wim deelgenomen aan 493 reddingsacties waarbij hij hulp heeft geboden of levensreddend heeft gehandeld. Maar liefst 1032 mensen en 5 dieren zijn door Wim en zijn collega’s geholpen. Namens de geredden, bemanning en plaatselijke commissie feliciteren en bedanken we Wim voor zijn grote bijdrage aan station Neeltje Jans en we hopen Wim nog vaak aan boord te hebben tijdens acties en oefeningen.

2016 Is ook het jaar dat we afscheid hebben genomen van (plaatsvervangend) schipper Luuk Scheers. Luuk heeft na ruim 28 jaar als bemanningslid afscheid genomen van de varende bemanning. De afgelopen tijd heeft Luuk ook dienst gedaan als beroepsschipper tijdens de revalidatie van schipper Johannes Post. Daarnaast is Luuk ook enkele weken schipper geweest op West-Terschelling ter vervanging van de beroepsschipper aldaar. Luuk heeft besloten als helper aan de wal actief te blijven bij station Neeltje Jans. Luuk en zijn echtgenote zijn met een waardebon beloond voor hun bewezen diensten aan de reddingmaatschappij.

Tijdens het diner heeft schipper Johannes Post in het bijzonder zijn dank uitgesproken aan de partners van de redders. De redders gaan natuurlijk bij weer en wind naar zee en laten daarbij hun partners thuis achter. Thuis achterblijven lijkt gemakkelijk maar de partners denken daar in veel gevallen anders over.

Neeltje Jans

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.