Skip to main content

Vaartuig maakt water en zeilacht met touw in de schroef

Datum: donderdag 20 juli 2017 | Sectie: Neeltje Jans

Donderdagavond werd de bemanning van de reddingboot Fred opgeroepen om te assisteren bij een jacht dat volgelopen was in de Roompot Marina te Kamperland.

Eenmaal ter plaatse werd doormiddel van de mobiele bergingspomp het jacht leeggepompt. Het lek kon ter plaatse door de eigenaar worden gedicht maar nog voordat het pompen goed en wel klaar was, moest de Fred door naar het volgende jacht dat in problemen verkeerde.

Dit jacht had een touw in de schroef gedraaid in de Schelphoek nabij Serooskerke(S). Toen de Fred ter plaatse kwam bleek dat door het voorval het zeiljacht aan de grond was gelopen. Daardoor was het roer ook losgeraakt. Nadat het roer aan boord was gehesen en het anker was geborgen kon het jacht worden afgesleept naar de haven van Burghsluis.

Aangekomen in de haven heeft de bemanning van de Fred geassisteerd met het terugplaatsen van het roer en kon het touw uit de schroef worden verwijderd. Ook de zee-inlaat werd nog even schoongemaakt waarna er een tevreden nieuwe donateur achter bleef.

Neeltje Jans

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.