Medische assistentie

31 mei 2015

Zondagmorgen omstreeks half 7 werd de reddingboot Koopmansdank ter assistentie gevraagd bij een onwel geworden zeiler.

De aanvraag voor medische assistentie kwam van een 2 koppige bemanning op een zeiljacht zo'n 25 kilometer uit de Zeeuwse kust. Het Kustwachtcentrum (KWC) stuurde naast de reddingboot ook een helikopter naar het zeiljacht. Beide arriveerden daar tegelijk. Het bleek erg lastig voor de helikopter om zijn duiker op het jacht te zetten, dus werd besloten deze aan boord van de Koopmansdank te hoisten. Vervolgens werd de duiker samen met 2 opstappers van de Koopmansdank overgezet op het jacht.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Aldaar werd vastgesteld dat de patient zo snel als mogelijk naar een ziekenhuis gebracht moest worden. Nadat de patient ingesnoerd werd in de brancard, werd deze weer overgezet op de reddingboot waar de patient weer gehoist werd door de helikopter. De patient is naar het ziekenhuis in Goes overgebracht.

Het andere bemanningslid van het zeiljacht was niet in staat het jacht alleen naar veilige haven te brengen. Daarom bleven 3 opstappers aan boord van het jacht om deze naar Neeltje Jans te varen. Na een warme kop koffie, een boterham en ruim 2 uur stomen kon het jacht veilig worden afgemeerd in de haven van Neeltje Jans.

Nadat de betrokkenen nog wat nagepraat hadden heeft 1 van de vrijwilligers de man naar het ziekenhuis in Goes gebracht waar hij weer herenigd werd met zijn maat.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij