Skip to main content

KNRM redt collega redders van de Reddingsbrigade

Datum: woensdag 03 augustus 2016 | Sectie: Neeltje Jans

Woensdagavond rond kwart voor 10 kwam er een bijzondere melding binnen op de piepers van de KNRM Neeltje Jans. Een reddingboot van de collega's van de Reddingsbrigade bleek omgeslagen op zee...

Samen met reddingboot Uly van de KNRM Westkapelle ging de bemanning van Neeltje Jans met de Koopmansdank op zoek naar de onfortuinlijke opvarenden. Ook dit keer bleek het zonder exacte locatiegegevens lastig de drenkelingen te vinden in het donker op zee. Uiteindelijk werden ze 2,5 mijl ten westen van de haven van Neeltje Jans in het vaarwater De Roompot gelocaliseerd.

De ruige zee, een stevige windkracht 6, donker buiten, hoge golven en sommige 'brekers' ertussen hebben er mogelijk aan bijgedragen dat dit ongeluk heeft kunnen gebeuren en maakten het zoeken lastig. De reflectie van zoeklichten op de omgeslagen boot gaf uiteindelijk hoop. De drenkelingen hadden zich aan de boot vastgeklampt.

De geredden waren eenmaal aan boord geschrokken maar aanspreekbaar. Twee van hen waren sterk afgekoeld, een derde is zelfs even buiten kennis geweest, die persoon is met de ambulance ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Alle drie geredden hadden een overlevingspak aan dat ze heeft beschermd tegen onderkoeling.

Vanmorgen werd de omgeslagen boot in de haven van Neeltje Jans uit het water gehaald voor nader onderzoek en herstel van de schade.

Het is voor het eerst dat ons reddingstation is uitgevaren voor een echte redding van de collega's van de Reddingsbrigade. De redding toont eens te meer aan hoe gevaarlijk en onvoorspelbaar de zee is en hoe belangrijk het is dat de KNRM 24 uur per dag beschikbaar is om te helpen.

Neeltje Jans

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.