Jacht aan de grond en maakt water

25 juni 2016
neeltje jans

Vrijdagavond rond 21:15 uur is reddingboot Koopmansdank gealarmeerd voor een jacht dat ter hoogte van Nieuw Haamstede aan de grond was gelopen.

Het jacht maakte water door een ontluchtingspijp van een ballasttank en is ter plaatse dicht gemaakt en leeggepompt. Intussen is 1 persoon geevacueerd en zijn 2 opvarenden aan boord van het jacht gebleven. Omdat de Koopmansdank niet dichtbij genoeg kon komen is reddingboot Baron van Lynden van reddingstation Oudorp ook ter plaatse gekomen om te assisteren.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Op dit moment (23:45 uur) ligt jacht nog steeds geboeid en wordt er gewacht op hoog water. Beide reddingboten zijn retour station maar de mogelijkheid bestaat dat deze weer ter plaatse moeten komen om te assisteren bij het loskomen van het jacht.

Vervolg...
Tegen 04:00 uur zaterdagmorgen is de bemanning van de Koopmansdank opnieuw opgeroepen om zoals verwacht assistentie te verlenen. De bemanning van het zeiljacht werd bijgestaan bij het anker op gaan en werd begeleid naar dieper water. Rond 05:30 uur kon de bemanning van het zeiljacht zelfstandig haar weg vervolgen.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij