Hulde en afscheid

9 februari 2019
Neeltje Jans

Tijdens het jaarlijkse bemanningsdiner worden volgens oud gebruik de jubilarissen in het zonnetje gezet. Rien Jol werd onderscheiden voor zijn inzet voor de KNRM na 15 jaar in dienst te zijn geweest als opstapper en later als plaatsvervangend schipper. Daarnaast werd Jaap-Jan Kloet onderscheiden voor zijn inzet als opstapper en plaatsvervangend schipper na 25 vrijwillige dienstjaren bij de KNRM.

Behalve de onderscheidingen werd er ook afscheid genomen van 3 zeer gewaardeerde collega's met een groot KNRM-hart. Dick Kastelein bereikte na ruim 10 jaar als opstapper zijn pensioengerechtigde leeftijd. Althans, voor de KNRM. Eerder genoemde Rien Jol nam ook afscheid van station Neeltje Jans maar Rien neemt voorlopig nog geen afscheid van de KNRM. Sinds enkele maanden heeft Rien zijn vrijwillige loopbaan bij station Hansweert voortgezet.

Tot slot namen we na ruim 14 jaar afscheid van voormalig beroepsschipper Johannes Post. Johannes is inmiddels opgevolgd door Eric van der Linde. Johannes is begonnen als locatiemanager bij de visafslag in Den Oever waar hij het al goed naar zijn zin heeft.

Tot slot bedanken wij, de bemanning, de plaatselijke commissie en de KNRM, Dick, Rien en Johannes voor alles wat zij voor station Neeltje Jans en de KNRM hebben betekend. Het ga jullie goed! En Johannes, jij was niet alleen de man aan het roer maar jij was vooral onze schipper. Bedankt!