Skip to main content

Grote zoekactie na melding mogelijke vermiste zwemmer

Datum: zondag 03 juni 2018 | Sectie: Neeltje Jans

Zondagmiddag is de reddingboot Koopmansdank en reddingsboot Fred uitgevaren voor een mogelijk vermiste zwemmer ter hoogte van het Banjaardstrand.


Omstreeks 13:47 ging de pieper voor de bemanning van de Koopmansdank en Fred omdat er een uitzwemmer zou zijn gesignaleerd en tijdens de terugtocht was de persoon plots verdwenen. Deze moglijke vermiste persoon was ook door een aanwezige visboot gezien. De Koopmansdank heeft de Westzijde van de Oosterscheldekering afgezocht in samenwerking met de strandwacht van Vrouwenpolder welke met een voertuig en twee waterscooters ter plaatse waren gekomen. Enige tijd later sloot ook de SAR helikopter uit Rotterdam zich aan bij de zoekactie.


Ondertussen was aan de Oostzijde van de Oosterscheldekering de Fred al aan het zoeken.
Omdat de stroming al enige tijd naar de Oostzijde ging is besloten de helikopter
ook aan de Oostzijde van de kering te gaan laten zoeken. Omstreeks 15 uur is de Koopmansdank na alles te hebben afgezocht terug naar het station gevaren gezien het zeer onwaarschijnlijk was dat de mogelijke drenkeling zich nog aan de Westzijde van de kering zou bevinden. Hier is er nog een uur standby gestaan om eventueel te helpen zoeken aan de Oostzijde. Helaas was de Roompotsluis al enige tijd in storing waardoor er niet geschut kon worden. Omstreeks 15:30 was er een tweede helikopter terplaatse gekomen vanuit Den Helder. Vanaf dat moment is er dus gezocht met de Fred en twee helikopters.
Omstreeks 16:00 uur is er besloten om de zoekactie te beeindigen oa. omdat er nog geen vermissing was opgegeven. Rond 15:45 kwam er ook een behoorlijk intensive zeemist op zetten wat het zoeken vanuit de lucht bemoeilijkte.

Neeltje Jans

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.