Skip to main content

Drukke week voor KNRM Neeltje Jans

Datum: zondag 07 april 2019 | Sectie: Neeltje Jans

De afgelopen week werd de bemanning van KNRM Neeltje Jans vier keer opgeroepen om hulp te verlenen.

Zondag ging de pieper om de collega’s van Ouddorp te assisteren met een kitesurfer die in de problemen was gekomen ter hoogte van de Brouwerdam. Al snel werd duidelijk dat de surfer op eigen kracht het strand had bereikt. Op dat zelfde moment kreeg de kustwacht meerdere meldingen over een andere surfer die in de problemen was geraakt. Ook deze bleek later op eigen gelegenheid de wal te hebben bereikt. Het kustwachtvliegtuig dat ondertussen boven het gebied vloog heeft een zoekslag gemaakt en de bemanning van het kusthulpverleningsvoertuig van Ouddorp was ondertussen aangekomen bij de slachtoffers en kreeg de bevestiging dat iedereen weer veilig aan wal was. Ook vanuit het vliegtuig werd niemand meer waargenomen waarop is besloten om retour te gaan richting station.

Op maandagochtend ging wederom de pieper. Deze keer voor iemand die vermoedelijk in de problemen was geraakt ter hoogte van de Zeelandbrug. Er werd een grootschalige zoekactie opgestart met behulp van de SAR helikopter, brandweer, politie, Rijkswaterstaat en een passerende kotter. Na twee uur zoeken werd de persoon in goede gezondheid aangetroffen aan wal en is de zoekactie gestaakt.

Dinsdag ging de pieper voor een jacht in de problemen. Via de gemeenschappelijke meldkamer was de melding binnen gekomen dat er een RIB achter de veiligheidslijn van de Oosterscheldekering lag. Al snel bleken zij daar stand-by te liggen voor de veiligheid van de mensen die op dat moment bezig waren met onderhoudswerkzaamheden van de stormvloedkering.

Zaterdagochtend werden we gealarmeerd om te assisteren bij een medische situatie aan boord van een sportvisbootje. Vanwege de aard van de klachten heeft de kustwacht direct een ambulance gealarmeerd om te assisteren. De persoon is uiteindelijk onderzocht door het ambulancepersoneel en overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere controle.

Neeltje Jans

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.