Skip to main content

Afscheid van Luuk en meer bijzonderheden

Datum: donderdag 31 december 2015 | Sectie: Neeltje Jans

De voltallige bemanning van het reddingstation kwam op de laatste dag van het jaar bijeen om samen het jaar uit te luiden. De ochtend kreeg echter al snel een heel andere wending...

Het begon allemaal als een gezellig samenzijn voor bemanning, partners en kinderen. Na de ontvangst met koffie en thee was er ruimte voor een kort tochtje met reddingboot Koopmansdank. Onder de opstappers ook Lennard en zijn vriendin Davina. Luuk kroop achter het roer voor het tochtje langs de kering richting het strand van Noord Beveland. Daar, in de luwte voor het strand, ging Lennard op het dek op zijn knieën voor Davina. De foto's spreken voor zich!

Even later terug op het station bleek dit ook uitgelezen moment om Luuk officieel te bedanken voor de eindeloze diensten die hij in vele jaren de KNRM heeft bewezen. Als bemanning en als schipper op het station Neeltje Jans, zelfs nog in de tijd dat de KNRM hier de KZHMRS werd genoemd, oftewel 'De Zuid' (dat was tot 1991).

Op de foto's krijgt hij van de bemanning een speciaal voor hem gemaakte laser gravure van optisch glas van de Harder, de reddingboot die van 1987 tot de doop van de Fred in oktober 2011 werd ingezet voor reddingen op de Oosterschelde. Bij vele van die reddingen is Luuk persoonlijk betrokken geweest. Geregeld liet hij de overige bemanning ook weten de Harder vreselijk te missen. We zijn er zeker van dat deze gravure een waardige plek krijgt!

Neeltje Jans

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.