Wederom sloep in problemen op IJsselmeer

29 juni 2019
Medemblik

Zaterdagavond zijn de reddingboten van KNRM Medemblik en Andijk uitgevaren voor een sloep in problemen op het IJsselmeer nabij Medemblik. De sloep is uiteindelijk naar het Regatta Centrum in Medemblik gebracht.

Het warme zomers weer met weinig wind brengt ook veel boten op het IJsselmeer die zich normaal gesproken op kleinere wateren begeven. Zo is reddingboot Berrnardine van KNRM Medemblik deze week voor de tweede keer in actie gekomen voor een sloep in problemen op het IJsselmeer.

Rond 22.30 uur op zaterdagavond gaan de alarmpagers voor een sloep in problemen aan de noordzijde van Medemblik. Bijna twee mijl ten Noordoosten van Medemblik wordt een sloep met motorproblemen aangetroffen met twee opvarenden aan boord. Bij aankomst van de reddingboot maken de opvarenden het verder goed. De sloep wordt langszij reddingboot Bernardine vastgemaakt en richting de Pekelharinghaven gebracht alwaar de auto met trailer van de eigenaar staat.

Helaas blijkt de trailerhelling geblokkeerd. De eigenaar stapt van boord en rijdt zijn auto naar het nabij gelegen Regatta Centrum. Reddingboot Bernardine brengt de sloep hier naartoe, alweer de sloep uit het water gehaald kan worden.

De opvarenden zijn de bemanningsleden zeer dankbaar voor hun hulp en besluiten direct om redder aan de wal te worden.

Tijdstip: 22:22 uur
Wind: Zuidoost 2 bft
Actie: 23-2019