Reddingboten Medemblik en Andijk uitgevaren op winderige Kerstavond

24 december 2016
medemblik / andijk

De reddingboten van KNRM Medemblik zijn op Kerstavond uitgevaren voor een zeilboot met motorproblemen. Ondanks een poging tot reparatie moest de zeilboot toch naar de haven van Medemblik gesleept worden.

De opvarenden van het elf meter lange zeiljacht waren de dag voor Kerst zeilend onderweg van Amsterdam naar Medemblik. Juist voorbij het vogeleiland De Kreupel op het IJsselmeer wilden ze het laatste stuk op de motor tegen de wind in naar Medemblik varen, toen bleek dat er problemen waren met het koelsysteem.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Gezien de harde westenwind ging het niet lukken om zeilend de haven van Medemblik te bereiken, waarna de reddingboten van KNRM Medemblik gealarmeerd werden. Reddingboten Bernardine en ’t Span spoedden zich naar de opgegeven positie (N 52°48.5’ E 005°10.9’). Ter plaatse gekomen zijn opstappers overgestapt en is een poging gedaan om het koelsysteem te repareren.

Omdat het probleem niet volledig verholpen kon worden, heeft reddingboot Bernardine een verbinding gemaakt met het zeiljacht waarna koers gezet werd richting de haven van Medemblik waar het werd afgemeerd in de Pekelharinghaven.

De opvarenden van de zeilboot zijn hun redders zeer erkentelijk voor hun hulp op deze donkere en winderige Kerstavond.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij