Motorstoring op snikhete dag

27 juli 2018
medemblik / andijk

Vrijdagavond zijn de reddingboten van KNRM Medemblik uitgevaren voor een motorsailer zonder voortstuwing voor de haven van Medemblik. De boot wordt naar het Regatta Centrum van Medemblik gesleept.

Op deze snikhete dag eind juli, met temperaturen boven de 30 graden Celcius wordt aan begin van de avond alarm gemaakt voor de reddingboten van KNRM Medemblik. Voor het Regatta Centrum van Medemblik ligt een motorsailer met motorproblemen. Deze is voor anker gegaan en wacht op de hulp van de reddingboot.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Binnen 12 minuten na het alarm ligt reddingboot Bernardine uit Medemblik langszij de onfortuinlijke boot. Er wordt een opstapper overgezet die informeert hoe het met de opvarenden gaat. Wanneer deze in orde blijken wordt er direct een langszij sleepverbinding gemaakt en koers gezet naar het Regatta Centrum in Medemblik.

Aldaar wordt de motorsailer netjes afgemeerd. De gegevens worden opgenomen en de dankbare schipper van de motorsailer wordt direct donateur van de KNRM.

Tijdstip: 18:00 uur
Wind: Oost 1 Bft
Actie: 36-2018

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij